CERCLE ARTÍSTIC

Ciutadella de Menorca

  • VII Residències de creació teatral PB'21

    Los Vikingos amb Prezzo Equo

    Dijous, 1 de juliol de 2021, el Cercle Artístic de Ciutadella dona a conèixer la companyia guanyadora de la VII Residència de Creació Teatral Premi Born. Es tracta de Los Vikingos, que ha presentat el projecte de l’obra Prezzo Equo.


    Les Residències de Creació Teatral pretenen facilitar el procés de producció d'una obra teatral proporcionant una estada a Menorca, espai d'assaig i de representació a la companyia o projecte escollit i la possibilitat de mostrar a la ciutadania el fruit d'aquest treball. Així, el Cercle no s'implica sols en la creació de textos dramàtics amb la convocatòria del Premi Born, sinó que vol participar també en la producció teatral de projectes contemporanis i innovadors.


    En aquesta convocatòria s'han presentat un total de 23 projectes procedents de diferents llocs de l'Estat espanyol i de l'estranger. Les temàtiques són ben variades i algunes propostes escèniques destaquen per la seva innovació i originalitat.


    La Junta del Cercle Artístic ha decidit, després de valorar la temàtica de les diverses obres i l'adequació dels diferents projectes, atorgar la VII Residència de Creació teatral Premi Born a la companyia Los Vikingos, amb l'obra PREZZO EQUO.


    Los Vikingos és una companyia emergent formada per joves provinents de l'Escola d'Art Dramàtic de Madrid que tenen un projecte que conforma una trilogia "italiana" a partir de textos de Shakespeare que succeeixen a Itàlia. Es van estrenar en un festival anomenat Shakespeare to Woman, amb una versió de Romeo i Julieta que aconseguí gran èxit.


    Prezzo Equo parteix de la preocupació del grup per les infàncies estroncades. Tracta un tema difícil com és la prostitució de menors, però ho aborda des d'una perspectiva escènica innovadora, a partir d'improvisacions amb escultures, objectes i materials que responen a una pregunta projectada al seu darrere i que comporta la participació del públic. A més, la companyia disposa de quaderns pedagògics per a desenvolupar activitats a posteriori, especialment per al públic adolescent, cosa que podrà aprofitar l'alumnat del batxillerat d'Arts Escèniques de l'IES Josep M. Quadrado amb el qual es fa una col·laboració durant la residència.


    El Cercle Artístic, dins el marc del XLVI Premi Born de teatre, durant dues setmanes, del 7 al 21 d'octubre, proporcionarà a la companyia un espai d'assaig i el material tècnic necessari per poder treballar i aprofundir en el projecte i portar-lo així gairebé a la seva realització definitiva.



  • <- TOTES LES NOTÍCIES

COLABORADORS - ENLLAÇOS