CERCLE ARTÍSTIC

Ciutadella de Menorca

  • VIII Residències de creació teatral

    Premi Born 2022

     

    La companyia Tripabajo Teatro de Valladolid és triada per a la VIII Residència de Creació Teatral Premi Born

     

    En la reunió celebrada dia 5 de juliol, la Junta Directiva del Cercle Artístic va elegir la proposta guanyadora de la VIII Residència de Creació Teatral, emmarcada dintre del conjunt d'activitats del Premi Born de Teatre 2022.

     

    El projecte guanyador du per títol Es mi fiesta y lloraré si quiero y és una iniciativa de la companyia Tripabajo Teatro, procedent de Valladolid.

     

    La Junta Directiva va valorar en primer lloc l'interès del tema, força actual i de caire universal: la solitud  en el món d'avui en dia. Parteix de la paradoxa que implica la facilitat de connexió i d'establir relacions que suposa un món globalitzat i hiperconnectat gràcies a internet i les xarxes socials i, alhora, el creixement del sentiment de solitud i la seva incidència en la persona, especialment en els joves. En aquest sentit, l'obra parteix de la dificultat dels joves de reconèixer i expressar aquest sentiment de solitud, que se sol atribuir a la darrera etapa de la vida.

    En segon lloc, la companyia proposa una posada en escena atractiva i nova, que parteix de la investigació temàtica i l'experimentació amb materials diversos per arribar a la creació d'un llenguatge teatral el el qual el text, el moviment, la interpretació i la plàstica articulen la proposta.

    Finalment, la Junta també va valorar l'interès que pot tenir el projecte entre el públic juvenil, entre el qual es vol fomentar l'aficció al teatre, en sentir-se especialment interpel·lat per una temàtica propera i  una interpretació original.

     

    Tripabajo és una companyia jove, que sorgeix del teatre Cervantes de Valladolid.  Està composada per Adriana Herrador i Víctor Villazán, els quals van obtenir el primer premi en la categoria d' Arts Escèniques en el certamen d' Art Jove organitzat per la Junta de Castella i Lleó amb el seu primer muntatge teatral, Amor desnudo. Així, malgrat la seva encara curta trajectòria, la companyia emergeix amb força i amb ganes de recuperar el públic jove per a l'espectacle teatral, tot implicant-se en la recerca de temàtiques que connectin amb la seva realitat. 

     

    Aquesta és la vuitena convocatòria de les Residències de Creació Teatral, a la qual s'han presentat un total de 15 propostes procedents de diferents llocs de l'estat Espanyol.  Les Residències pretenen facilitar el procés de producció d'una obra teatral proporcionant una estada a Menorca, espai d'assaig i de representació a la companyia i la possibilitat de mostrar a la ciutadania el fruit d'aquest treball. Així, el Cercle no s'implica sols en la creació de textos dramàtics amb la convocatòria del Premi Born, sinó que vol participar també en la producció teatral de projectes contemporanis i innovadors.

     

    La Residència de Creació Teatral d'enguany tindrà lloc  del 6 al 20 d'octubre a Ciutadella . Durant el seu transcurs es farà una activitat de formació amb l'alumnat del batxillerat d' Arts escèniques de l' IES Josep M. Quadrado i es clourà l'estada amb una mostra oberta del muntatge dia 19 d'octubre. 


  • <- TOTES LES NOTÍCIES

COLABORADORS - ENLLAÇOS